Kako do Bala

Općina Bale nalazi se na jugozapadnom dijelu istarskog poluotoka, između gradova Rovinj i Vodnjan. Središte općine grad Bale 13 je kilometara udaljen od Rovinja, 20 kilometara od Pule te je u neposrednoj blizini Ipsilona i glavne ceste koja povezuje Istru s Italijom i Slovenijom, tako su Bale dobro povezane i s ostatkom Hrvatske.

Glavna naselja u Općini su grad Bale i sela Golaš i Krmed. Grad Bale nalazi se 7 kilometara od obale. Bale imaju veliku mrežu neasfaltiranih putova, zvanih „bijele ceste“ koje su karakteristične za Istru. Osim što imaju i povijesnu važnost jer vode i do značajnih povijesnih znamenitosti, ti slikoviti putovi povezuju naselja i zanimljiva mjesta na cijelom području. "Bijele ceste" izgrađene su uz predivne netaknute šume, maslinike, polja i vinograde koji će mnoge putnike ostaviti bez daha.

Obala Republike Hrvatske duga je 5.835 kilometara. Istarska obala obuhvaća deset posto cjelokupne dužine. Obala Bala duga je devet kilometara, a prostire se od  ptičjeg rezervata na Paludu do rta Barbariga. Ispred baljanske obale prostire se veličanstveni Brijunski arhipelag.

HAK

Via Michelin